logo assist low

Različite generacije pod jednim krovom Assist Digitala 

Generacijski jaz je nešto s čim se suočavaju danas gotovo sve kompanije. Milenijalci ili generacija Y s jedne strane, a s druge generacija Z ili post-milenijalci, svaka na svoj način specifična i sustavu vrijedna.
Melita i Paolo

Koegzistencija ovih generacija je svakako izazovna, ali ne i nemoguća. Dapače, ako je ova suradnja kvalitetna, empatična i edukativna za obje strane, rezultat može biti iznimno dobar, što je jasno vidljivo i u Assist Digitalu.

Trenutno kod nas radi 303 kolega, od kojih je 17% pripadnika ovih „starijih generacija“ te 47% pripadnika mlađih generacija. Shvaćamo da svaki od njih ima svoje specifične vrijednosti, načine rada, ali i očekivanja od svojih timova i nadređenih.

Upravo zbog ovih temeljnih razlika, uvijek naglašavamo iskrenu i dvosmjernu komunikaciju kao nešto što je izuzetno bitno, bez obzira iz koje generacije tko dolazi.

Melita i Paolo zajedničkim snagama do super rezultata

Na ovu temu, uz brojne druge primjere međugeneracijske suradnje, volimo istaknuti baš ovaj iz našeg zagrebačkog ureda. Iako oboje kolega, kojima posvećujemo ovaj tekst, pripadaju različitim generacijama, odlično se slažu i ono najbitnije, svaki sa svojim specifičnim znanjima i iskustvom pomažu jedno drugome u ostvarivanju ciljeva.

4 2 edited

Paolo je s nama podijelio kako su timske generacijske razlike dobrodošle. Iako se njihovi ciljevi podudaraju, vode ih različiti načini razmišljanja, koji omogućavaju veći izbor puteva do njih. Paolo jako cijeni Melitin dugogodišnji rad, a kada se različiti ljudi povežu i dijele svoja znanja, svi su na dobitku!

3 2

Melita smatra da svaka generacija za sobom nosi i različito iskustvo, vrijednosti i vizije koje nisu prepreka nego prilika za razvoj. Naša kolegica je posebno istaknula kako su zadovoljni njihovom kombinacijom, jer kada dođu do cilja, uvijek uspoređuju i komentiraju dobre i bolje puteve koje su odabrali (loših puteva nema😊). To je zapravo jako korisno jer istovremeno imaju mogućnost učenja različitih perspektiva.

Melita i Paolo su nam poručili kako se uvijek može nešto novo naučiti bez obzira na generacijsku razliku:

„Nastavite s otvorenim duhom, nastojte naučiti nešto novo svakoga dana i potičite druge da čine isto. Na taj način, svi zajedno možemo stvarati bolju budućnost temeljenu na znanju, razumijevanju i suradnji.“

Bez obzira kojoj generaciji pripadali, pridružite se našem timu!

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
WhatsApp

Povezani članci

Ela Brolich
Najnovije priče o uspjehu Assist Digital

Elina inspirativna priča o napretku

16 kolovoza, 2023
Kada govorimo o motivaciji i profesionalnom razvoju, volimo istaknuti našu trenericu Elu kako bismo dokazali da Assist Digital nudi svima jednake prilike, bez obzira na prijašnja radna iskustva i predznanja. Uz posvećenost prema radu, motiviranost i prijateljski kolektiv, sve se čini lakše!
assist digital rijeka 171 4
Najnovije priče o uspjehu Assist Digital

Top 6 vještina svakog agenta korisničke podrške

16 studenoga, 2021
Za pružanje korisničke podrške potrebno je usvojiti određene vještine s kojima će agent riješiti svaki upit bez problema. Evo koje su to!
Screenshot 20210928 131137 Gallery compressed
Najnovije priče o uspjehu Assist Digital

Za nas su i mali trenutci veliki

14 listopada, 2021
Povodom Međunarodnog dana korisničke podrške prisjetili smo se kako smo tijekom godina slavili sve one male, ali i velike pobjede.

Ponude za posao u:

Milan
Rome
Naples
London
paris
Munich

Valencia

Amsterdam

Belgrado
Tirana
Durres
Tunis
logo assist low