logo assist low

Dobrim uvjetima privlačimo, ali i zadržavamo naše zaposlenike

Bez posvećenosti se ne može izgraditi brak, prijateljstvo, odnos s klijentom, kultura, pa tako ni tvrtka. To nije slabost, nego odluka – i ide u oba smjera.
Untitled design

Biti agent korisničke podrške znači biti prva osoba za kontakt. To nije jednostavan zadatak i često zahtjeva na desetke telefonskih poziva dnevno i hrpu razgovora chatom ili e-mailom kojim se rješavaju različiti upiti i problemi, ali i više od toga. Agenti grade odnose s korisnicima, doprinose digitalnoj transformaciji brendova i stvaraju percepciju o klijentu. Zato su oni naši superheroji, ali i oni trebaju podršku. Samo ako smo posvećeni njima i oni nama, možemo napraviti velike stvari.  

Posvećeni zaposlenici dokaz su da smo na pravom putu 

Biti posvećen poslodavcu ili zaposleniku nije slabost, nego odluka, koja ide u oba smjera. Povezani smo kada se možemo izraziti, biti svoji i kada zajedno gradimo našu poslovnu priču. Kada osjećamo tu povezanost dajemo više – pokazujemo odlučnost, produktivniji smo i proaktivno rješavamo zadatke. Drugim riječima, činimo čuda za korisnike i za svoj razvoj i razvoj tvrtke. To je glavni razlog zašto ćemo ti uvijek osigurati sve potrebno kako bi znao da te cijenimo i pratimo tvoj razvoj i učinak. Za tebe gradimo okruženje u kojem je zanimljivo raditi, u kojem ćeš se osjećati sigurno i imati priliku za razvoj i učenje. 

Mnogi naši agenti sa svojim znanjem mogu raditi bilo gdje, ali se odlučuju ostati kod nas na duge staze iz različitih razloga – neki jer napreduju, neki zbog zanimljivosti posla, nagrada, uvjeta rada, benefita ili sigurnosti… Da po tom pitanju radimo dobar posao potvrđuju agenti u Rijeci koji su s nama više od deset godina i tridesetak agenata u Zagrebu koji su s nama od prvog dana otvaranja ureda 2019. godine.

Svatko ima svoj razlog zašto je kod nas 

Svatko ima svoj razlog i put, a na nama je da ga prepoznamo i brinemo da svaki naš superheroj ima sve što mu je potrebno za daljnji razvoj karijere kod nas. Zato smo našim zaposlenicima osigurali loyalty bonus nakon godine dana rada, bonus dobrodošlice za određene pozicije nakon tri mjeseca rada, MultiSport program, karticu za ručak, povećanje plaće shodno stažu i ostvarenim mjesečnim ciljevima, u potpunosti plaćen prijevoz itd. Nudimo i internu mobilnost na internacionalnoj razini, redovite i raznolike online radionice i druge međunarodne prilike. 

Jako nas veseli što naši agenti mijenjaju stigmu o tome kako su sve korisničke službe jednake, da se u našoj branši ne može razviti karijera ili da smo samo prijelazna stepenica za neki drugi posao.  

Ako i ti želiš postati dio našeg tima provjeri otvorene pozicije

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
WhatsApp

Povezani članci

Predani zapsolenici Assist Digital
Najnoviji projekti Assist Digital

Agenti korisničke podrške s nama su od prvog dana otvaranja ureda. Saznaj zašto. 

26 travnja, 2023
“U Assistu me zadržavaju odnosi unutar mog tima, opuštena atmosfera i dinamika posla koji zahtjeva rješavanje problema – niti jedan dan nije isti.”
Untitled design 2
Najnoviji projekti Assist Digital

Otvaramo urede diljem Europe; saznaj koje prilike imamo za tebe

20 travnja, 2023
Raditi u Hrvatskoj, a surađivati s klijentima i kolegama diljem svijeta kod nas je svakodnevica. Osim što u našim uredima u Zagrebu i Rijeci možeš čuti nekoliko jezika, u sklopu naših međunarodnih programa možeš dobiti priliku raditi u bilo kojem Assist Digital centru u svijetu.  
AD blog 2
Najnoviji projekti Assist Digital

Tražiš posao koji će se prilagoditi tvojem rasporedu ili ambicijama?

1 ožujka, 2023
Posao agenta u korisničkoj podršci u Assist Digitalu idealan je za tebe.

Ponude za posao u:

Milan
Rome
Naples
London
paris
Munich

Valencia

Amsterdam

Belgrado
Tirana
Durres
Tunis
logo assist low