logo assist low

Tražiš posao koji će se prilagoditi tvojem rasporedu ili ambicijama?

Posao agenta u korisničkoj podršci u Assist Digitalu idealan je za tebe.
AD blog 2

Bez obzira želiš li razviti međunarodnu karijeru, staviti fakultet ili obitelj na prvo mjesto, započeti novu karijeru u četrdesetima – kod nas ćeš pronaći idealno mjesto za realizaciju svojih planova. Nama su tvoji snovi bitni, pa zato ljudima različitih perspektiva i iskustava želimo omogućiti ostvarenje poslovnih i životnih ciljeva, kakvi god oni bili.

24 sata je tjedan dana?

U Assist Digitalu trudimo se prilagoditi tebi, pa ovisno o trenutnim potrebama klijenata i projekata možeš pronaći model rada koji ti najviše odgovara – imamo opcije rada na 24, 36 ili 40 sati tjedno. Osim toga imamo i opcije hibridnog rada i prilagođavanja radnog vremena koje ti možemo omogućiti ovisno o poziciji na koju se prijavljuješ i u dogovoru s drugim kolegama. Za roditelje s malom djecom to može značiti usklađivanje s rasporedom spavanja djece, za roditelje nešto starije djece prilagođavanje školskom rasporedu ili vannastavnim aktivnostima. No ne moraju to biti samo roditelji – neki od nas najbolje funkcioniraju ujutro, dok neki više vole mijenjati raspored jer su produktivniji u kasnijim satima ili jednostavno žele izbjeći gužve u prometu kad dolaze na posao. Svaki pojedinac ima svoj ritam, a mi smo tu da te razumijemo.   

“Super je to što mogu birati svoj raspored, definirati zadatke i prioritete, raditi od doma ili iz ureda. Tako lakše odradim sve poslovne i obiteljske obaveze kojih uz klince ne nedostaje. Kad u danu ostane vremena punim baterije s obitelji i uz tenis. Uz fleksibilno radno vrijeme na raspolaganju imamo i 24 dana godišnjeg odmora pa stignem pronaći vrijeme i za ostale hobije.” 

Kristijan Ivanjek, Customer Service Guest Triage Agent

“Samo” posao ili karijera? U Assistu može oboje. 

Kod nas se možeš ostvariti bez obzira na ambicije. Svatko je drugačiji, nekima je rad u korisničkoj podršci povremeni studentski ili honorarni posao, a nekima je to odlična prilika za razvoj karijere. Kod nas može oboje, a prilika za to ne nedostaje. Na primjer, pozicija agenta je većini našeg rukovodećeg kadra bila početna stepenica za napredak unutar tvrtke, a to dokazuje i činjenica da čak 25 – 35% zaposlenika dobije promaknuće na godišnjoj razini. Za takav brzi rast podržavaju te naši mentori uz interne programe i natječaje. S druge strane, ne mora svatko željeti penjati se po korporativnoj ljestvici – možda samo želiš posao koji ti donosi stabilnost i financijsku neovisnost, veća primanja ili posao koji olakšava studentske dane.  Ne mora svaki posao biti ‘poziv’, već je bitno imati dobre uvjete, odličnu ekipu u uredu i dobru plaću.

“Nije jednostavno istovremeno studirati i raditi, ali sa svojim studentskim ugovorom mogu uskladiti oboje. Također, na poslu usavršavam znanje stranih jezika zahvaljujući internim tečajevima.”  

Marko Duždević, Customer Care Consultant

Kod nas ti se otvaraju mnoga vrata, koja nisu na prvu vidljiva. Svi smo mi jedinstveni, a u Assistu nas ta različitost spaja i čini nepobjedivim timom. Ostvari svoje ambicije i uživaj u prilikama koje dolaze uz posao agenta u korisničkoj podršci. Ako nam se želiš pridružiti, trenutno zapošljavamo u Zagrebu – provjeri koje su otvorene pozicije.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
WhatsApp

Povezani članci

ai alati u assist digitalu
Najnoviji projekti Assist Digital

AI ALATI U ASSIST DIGITALU

19 srpnja, 2023
U korak smo s AI trendovima, a ovo su top 5 alata koje koristimo kako bi naši kolege radili pametnije, a ne više!
Assist Digital blog
Najnoviji projekti Assist Digital

Dva različita pogleda, jedna odlična prilika: Assist je idealan i za Marka i za Anu

30 lipnja, 2023
Iako su se prijavili za različite pozicije, vode različite privatne živote i imaju potpuno različiti karijerni put, i Marko i Ana su u Assistu prepoznali vrijednosti s kojima se identificiraju.
AD blog_Sveučilište u Rijeci
Najnoviji projekti Assist Digital

Razvoj zaposlenika: Inspirativno predavanje Marte Radan

26 lipnja, 2023
Unaprjeđenje zaposlenika nije samo obveza tvrtke, već i odgovornost samih zaposlenika. Ulaganje u vlastita znanja i vještine postaje ključan faktor za napredak u karijeri ili pronalazak prvog posla, a upravo je o tome pričala voditeljica HR Marta Radan tijekom predavanja na Sveučilištu u Rijeci.

Ponude za posao u:

Milan
Rome
Naples
London
paris
Munich

Valencia

Amsterdam

Belgrado
Tirana
Durres
Tunis
logo assist low