logo assist low

Napiši CV koji osvaja

Stol na koji stiže tvoj životopis ima dvije hrpe, donosimo savjete kako da tvoj završi na pravoj.
austin distel gUIJ0YszPig unsplash

Danas su ključne brzina i jednostavnost, kao i vizualno dobar dojam u svemu što radimo. Ove tri karakteristike primjenjive su u mnogočemu pa i kreiranju životopisa. Onog koji osvaja. U Assist Digitalu nam ih dnevno stiže pozamašan broj, stoga imamo iskustva u razumijevanju profila koje stoje iza njih. Znamo da nas konkretan sadržaj u pravom formatu privlači, a ono što je najučinkovitije nama, pomaže i tebi. Krenimo redom.  

Reci sve što želiš u što manje riječi 

Ako u Google upišeš pitanje “koliko dugo selekcijski tim čita CV”, dobit ćeš nevjerojatan odgovor – samo šest sekundi! Da, to je premalo vremena da kažeš sve što želiš o sebi. Naravno, neće se svi složiti, jer to ovisi o veličini tvrtke, broju pristiglih prijava i poziciji o kojoj se radi. No svi su složni da je poželjno da CV ima do dvije stranice. 

U Assist Digitalu odvajamo dovoljno vremena za svaku prijavu. Naši zaposlenici su odraz raznolikosti koja nas obogaćuje i baš zato detaljno prolazimo kroz svaki dobiveni životopis. No, svejedno cijenimo kad u kratkom vremenu uspijemo zaključiti jesmo li dobar par ili nismo. 

Usvoji jednostavnost kao vrlinu 

Svi volimo user-friendly dojam koji nam nudi odlično radno iskustvo u preglednom formatu u kojem sve ima smisla, odnosno ima “glavu i rep“. Upravo takvim životopisom možeš osvojiti buduće poslodavce. Bitno je da su sve informacije posložene smisleno, pregledno i kronološki (najnoviji podaci prvi, zatim stariji). Uz to, prilagodi CV poslodavcu kojem šalješ. Tu mislimo na osobnu izjavu i vještine koje želiš istaknuti. Brzo ćemo steći dojam da se obraćaš baš nama, a to cijenimo. 

Selekcijski tim Assist Digitala daje prilike kandidatima koji im odgovaraju po traženim karakteristikama i znanjima. Dobro strukturirani životopis izdvaja te od ostalih i pokazuje dobre organizacijske vještine. 

Biraj učinkovit format 

Danas su široko dostupni digitalni alati kojima možeš lako postići odličan izgled životopisa. Tako npr. Canva i Europass nude besplatne predloške s kojima dobivaš stručne i vizualno sređene dokumente. Ako ne želiš koristiti zadane formate, svakako se inspiriraj prije nego kreiraš CV kako se pravilna struktura koju poslodavci očekuju ne bi izgubila. Također, vrlo važno: više puta pregledaj pravopis! Razumijemo da se pravopisne greške i tzv. tipfeleri pojavljuju, ali u CV-ju, dokumentu kojim se predstavljaš potencijalnom poslodavcu prvi put, nije im mjesto. 

HR timu je znatno lakše prolaziti kroz već poznate formate, jer znaju gdje se nalaze određene informacije. Ako je pritom dokument oku ugodan, ostaješ u pozitivnom pamćenju. 

adam jang 8pOTAtyd Mc unsplash
Photo: Adam Jang, Unsplash

Neka se u tvom životopisu redom nađu sljedeći podaci: 

  • Osobni podaci (ime i prezime, adresa, e-mail, broj telefona, LinkedIn profil) 
  • Osobna izjava (rečenica ili dvije o sebi i zašto misliš da si dobar odabir za ovaj posao, koji smjer te zanima i gdje se vidiš u budućnosti) 
  • Radno iskustvo (bonus tip: ako ga još nemaš, napiši dužu osobnu izjavu) 
  • Obrazovanje 
  • Vještine (osobne i informatičke) 
  • Jezici kojima se služiš 
  • Interesi 

U Assist Digitalu, međunarodnoj tvrtki za upravljanje korisničkim iskustvom, nudimo pozicije u korisničkoj podršci. Znamo da svaka osoba ima jedinstven CV i svaki čitamo sa zanimanjem, ali i željom da nam se baš ti pridružiš! Uvijek primamo životopise, a možeš se i prijaviti na otvorene pozicije u Assist Digitalu, pa u svoj dodati trenutnu poziciju: Customer Care Consultant, Assist Digital Hrvatska. Čekamo te! 

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
WhatsApp

Povezani članci

Predani zapsolenici Assist Digital
Najnoviji projekti Assist Digital

Agenti korisničke podrške s nama su od prvog dana otvaranja ureda. Saznaj zašto. 

26 travnja, 2023
“U Assistu me zadržavaju odnosi unutar mog tima, opuštena atmosfera i dinamika posla koji zahtjeva rješavanje problema – niti jedan dan nije isti.”
Untitled design 2
Najnoviji projekti Assist Digital

Otvaramo urede diljem Europe; saznaj koje prilike imamo za tebe

20 travnja, 2023
Raditi u Hrvatskoj, a surađivati s klijentima i kolegama diljem svijeta kod nas je svakodnevica. Osim što u našim uredima u Zagrebu i Rijeci možeš čuti nekoliko jezika, u sklopu naših međunarodnih programa možeš dobiti priliku raditi u bilo kojem Assist Digital centru u svijetu.  
Untitled design
Najnoviji projekti Assist Digital

Dobrim uvjetima privlačimo, ali i zadržavamo naše zaposlenike

27 ožujka, 2023
Bez posvećenosti se ne može izgraditi brak, prijateljstvo, odnos s klijentom, kultura, pa tako ni tvrtka. To nije slabost, nego odluka – i ide u oba smjera.

Ponude za posao u:

Milan
Rome
Naples
London
paris
Munich

Valencia

Amsterdam

Belgrado
Tirana
Durres
Tunis
logo assist low