logo assist low

Hobi uz posao kao idealan spoj privatno – poslovnog balansa 

Kako naši zaposlenici uključuju hobi u svoje slobodne vrijeme i koliko im to znači saznaj od Kristijana i Darka.
assist digital 00492 1

Hobijem unosiš pregršt pozitivnih utjecaja u svoj život. To je aktivnost koju biraš sam, a to znači da ti donosi osobno zadovoljstvo. Dokazano je da možeš doskočiti stresu ako svojim danima dodaš aktivnosti koje voliš, a znanstvena istraživanja nam potvrđuju i mnogobrojne dobrobiti hobija na opće zdravstveno stanje. Generalno osobe koje imaju hobije su opuštenije i zadovoljnije, jer poklanjanjem vremena sebi – ulažu u sebe.  

Današnjim ubrzanim životom, u kojem smo prečesto previše svima dostupni, kako kolegama na poslu tako i obitelji, upravo nam je potreban mali bijeg od svakodnevnice koji pruža mir i koncentraciju na ono što volimo. Ljudi koji si to znaju priuštiti osjećaju pozitivan učinak satima, pa i danima poslije za što je zaslužan hormon sreće, serotonin, koji se podiže fizičkom aktivnošću, ali i kreativnom kao što je pisanje, crtanje ili bavljenje glazbom. Oni stječu samopouzdanje s kojim lakše podnose pritiske i strpljenje za izazove. 

Sve navedeno potvrđuju Kristijan i Darko, koji uz posao u Assist Digitalu pronalaze vrijeme i za hobije. Oni znaju da je važno kvalitetno provoditi slobodne trenutke i da si uz dobru organizaciju mogu to omogućiti. Njihova svestranost obogaćuje našu svakodnevnicu na poslu i služi nam svima kao inspiracija da i mi učinimo isto! 

Kristijan Ivanjek, Customer Care Consultant i tenisač 

„S tenisom sam se upoznao na prijedlog roditelja sa 7 godina i odmah mi se svidio! Kroz više od 20 godina igranja naučio samo puno o sebi jer je to izrazito zahtjevan sport u fizičkom, ali i mentalnom smislu. Odrastanje uz tenis priuštilo mi je mnogo izazova i sretnih trenutaka, a danas mi služi kao prilika za opuštanje. Svima nam je potreban taj ispušni ventil, a upravo to je meni tenis – ja nakon radnog dana jedva čekam uzeti reket u ruke! Danas sam i trener za sve uzraste, tako da uz posao i dvoje male djece nije uvijek lako sve udovoljiti. Bitna je dobra organizacija i volja koju imam jer tenisom punim svoje baterije. Veliku koncentraciju stavljam na balans poslovnog i privatnog i jednostavno nakon posla se prebacim na obitelj i tenis i na taj način žongliram kroz razne uloge koje imam svakodnevno.“ 

Darko Jeras, Voditelja tima i speleolog 

“Uvijek sam volio otkrivati nove horizonte, tako se nakon planinarenja, padobranstva i ronjenja, speleologija činila kao zadnji ulaz u nepoznato. Sama edukacija za speleologa bila je prilično psihički i fizički naporna, ali me moja tvrdoglavost i ispitivanje vlastitih granica gurala dalje. Ubrzo me privukla energija zajedništva među speleolozima, a sama ideja da otkrivamo mjesta na koja nikada ljudska noga nije kročila me potpuno dojmila. Ali ono što mi se posebno sviđa je upravo širina koju speleologija kao aktivnost nudi. Kako bi za istraživanje podzemlja bili dobro pripremljeni moramo vješto vladati popratnim korisnim vještinama poput boravka u divljini, kampiranja ili pretraživanja nedostupnih lokacija diljem zemlje. Posebno me veseli da naše znanje i fizičku spremu koristimo i za društveno korisne volonterske akcije kao što su čišćenje podzemlja, humanitarne akcije sa školama i bolnicama, pa i pokrivanje krovova stradalima u nedavnim potresima u Zagrebu i Petrinji. Većina aktivnosti se odvija vikendom, tako da mi je rijetko bio problem uskladiti posao sa hobijem.“ 

Assist Digital tim skriva još puno zanimljivih kolega koji se bave raznim inspirativnim aktivnostima u svoje slobodno vrijeme, ako i ti sebe vidiš među njima pogledaj koga sve tražimo, ili nam pošalji svoj CV! 

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
WhatsApp

Povezani članci

ai alati u assist digitalu
Najnoviji projekti Assist Digital

AI ALATI U ASSIST DIGITALU

19 srpnja, 2023
U korak smo s AI trendovima, a ovo su top 5 alata koje koristimo kako bi naši kolege radili pametnije, a ne više!
Assist Digital blog
Najnoviji projekti Assist Digital

Dva različita pogleda, jedna odlična prilika: Assist je idealan i za Marka i za Anu

30 lipnja, 2023
Iako su se prijavili za različite pozicije, vode različite privatne živote i imaju potpuno različiti karijerni put, i Marko i Ana su u Assistu prepoznali vrijednosti s kojima se identificiraju.
AD blog_Sveučilište u Rijeci
Najnoviji projekti Assist Digital

Razvoj zaposlenika: Inspirativno predavanje Marte Radan

26 lipnja, 2023
Unaprjeđenje zaposlenika nije samo obveza tvrtke, već i odgovornost samih zaposlenika. Ulaganje u vlastita znanja i vještine postaje ključan faktor za napredak u karijeri ili pronalazak prvog posla, a upravo je o tome pričala voditeljica HR Marta Radan tijekom predavanja na Sveučilištu u Rijeci.

Ponude za posao u:

Milan
Rome
Naples
London
paris
Munich

Valencia

Amsterdam

Belgrado
Tirana
Durres
Tunis
logo assist low