logo assist low

Kako izgleda jedan dan stručnjaka za kvalitetu u Assist Digitalu?

Kako agenti uspijevaju pružiti pravi odgovor na svaki upit? Uz puno edukacija i veliku podršku tima za kvalitetu. Evo kako izgleda njihov dan u Assist Digitalu.
assist digital zagreb 33 1

Kada korisnici kontaktiraju korisničku podršku, rade to jer im je doista potrebna pomoć naših agenata. Pružajući im svaki put pravi odgovor, bez obzira na to s kojim agentom razgovaraju, iznova nadilazimo njihova očekivanja. Kako to postižemo? Edukacijama i uz veliku pomoć našeg tima za kvalitetu. Ipak, znati što se od vas kao stručnjaka za kvalitetu očekuje može biti prilično zbunjujuće. Kako bismo vam pomogli razumjeti što je sve potrebno da biste postali dio našeg tima za kvalitetu, pitali smo Quality menadžericu Costantinu Ferrari sve što bi vas moglo zanimati. Ovo je vaš vodič kroz svakodnevne aktivnosti i neke od najzanimljivijih aspekata ovog posla!


“Glavna zadaća tima za kvalitetu je unaprijediti rad korisničke podrške osiguravanjem kvalitetne usluge u skladu sa zahtjevima klijenta. To postižemo pružajući podršku agentima od prvoga dana.” – kaže Costantina.

assist digital zagreb 89 1 1
Costatina Ferrari, Quality Manager

To podrazumijeva mjerenje uspješnosti agenata praćenjem kanala kojima se pruža podrška, poput poziva, e-pošte i chata. Još jedna zadaća tima za kvalitetu je provođenje evaluacija i razgovora s agentima, odnosno pružanje smislene i konstruktivne povratne informacije o njihovoj izvedbi. Osim toga, stručnjak za kvalitetu osmišljava i provodi individualne edukacije i grupne radionice za agente. Sve to kako bi agenti imali što bolji učinak, zbog čega su suradnja i komunikacija u timu ključne za ovaj posao. Kao tim, često radimo zajedno, pronalazimo nove ideje i planiramo svakodnevne zadatke. U radu s agentima uvijek nastojimo pronaći ravnotežu tako da na zabavan i opušten način pružimo smjernice kako da unaprijede svoj rad.“ – dodaje. Zato su za ovu poziciju potrebne vještine poput pozitivnog razmišljanja, učinkovite komunikacije i empatije.

Tim za kvalitetu trenutno ima 14 izvrsnih i stručnih ljudi koji imaju mnogobrojne vještine i kvalitete i govore mnoge jezike. Naš tim u Zagrebu vrlo često razgovara na njemačkom, a onaj iz Rijeke ne propušta niti jednu priliku za usavršavanje talijanskog. Sve su to prilike za učenje. Kada radite s toliko izvrsnih kolega, top brendovima i s vodećim klijentima, niti jedan dan nije isti.

Ako želite postati dio naše priče, raditi u sjajnom timu i pomagati našim agentima da pruže najbolju korisničku podršku, počnite nadopunjavati svoj životopis. Tražimo stručnjaka za kvalitetu!

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
WhatsApp

Povezani članci

Assist Digital
Najnovije priče o uspjehu Assist Digital, Najnoviji projekti Assist Digital

Onboarding proces je iza tebe i sada se želiš što brže uklopiti u tim? Evo i rješenja!

28 studenoga, 2023
ai alati u assist digitalu
Najnoviji projekti Assist Digital

AI ALATI U ASSIST DIGITALU

19 srpnja, 2023
U korak smo s AI trendovima, a ovo su top 5 alata koje koristimo kako bi naši kolege radili pametnije, a ne više!
Assist Digital blog
Najnoviji projekti Assist Digital

Dva različita pogleda, jedna odlična prilika: Assist je idealan i za Marka i za Anu

30 lipnja, 2023
Iako su se prijavili za različite pozicije, vode različite privatne živote i imaju potpuno različiti karijerni put, i Marko i Ana su u Assistu prepoznali vrijednosti s kojima se identificiraju.

Ponude za posao u:

Milan
Rome
Naples
London
paris
Munich

Valencia

Amsterdam

Belgrado
Tirana
Durres
Tunis
logo assist low