logo assist low

Za nas su i mali trenutci veliki

Povodom Međunarodnog dana korisničke podrške prisjetili smo se kako smo tijekom godina slavili sve one male, ali i velike pobjede.
Screenshot 20210928 131137 Gallery compressed

Protekla godina bila je izazovna za sve, a posebno za naše agente koji su promijenili dosadašnji način rada, suočili se s potpuno novim izazovima i često bili prve osobe za kontakt u trenutku kada je nešto pošlo po krivu. Unatoč pandemiji i drugim izazovnim uvjetima, odlučili smo izazove pretvoriti u prilike i izgradili pravi tim super heroja. Danas taj tim broji nešto više od 400 agenata i svakim danom postaje sve brojniji. Njihov posao nije nimalo lak i nerijetko zahtjeva na desetke telefonskih poziva dnevno i mali milijun interakcija chatom ili e-mailom. Agenti korisničke podrške ne rješavaju samo upite korisnika, oni doprinose digitalnoj transformaciji brendova, grade odnose s korisnicima i stvaraju percepciju o brendu i zato su oni naš najvrjedniji resurs.

Stoga smo se povodom Međunarodnog dana korisničke podrške prisjetili kako smo tijekom godina slavili sve one male, ali i velike pobjede.

Njegujemo vrijeme za odmor

Uveli smo voćne dane tijekom kojih pauze pretvaramo u druženje uz voće. Takve pauze su nužne jer poboljšavaju učinkovitost i produktivnost, a tijekom jednog voćnog dana saznali smo i da jabuka daje više energije od kave. Zanimljivo, zar ne?

Zabavljamo se u međuvremenu

Mali trenutci poput ovih, za nas su jako važni, jer je angažiranost naših zaposlenika ključ našeg uspjeha. A kako angažirati zaposlenike nego pronalaskom vremena za druženje. Zato često organiziramo razne timske aktivnosti poput Airplane Challenge-a, Blink Day-a i Pyjamas Day-a. Zabavne su, potiču timski duh i uvijek nas iznenade inovativnošću naših agenata. Uz to, nezaobilazne su i naše timske zabave. Trudimo se stvoriti mjesto na koje će naši zaposlenici doći s osmjehom i tako nasmijani otići doma, a prema fotografijama s naših druženja, rekli bismo da u tome i uspijevamo.

Slavimo male trenutke

Međunarodni tjedan korisničke podrške je tu upravo zato da pokažemo zahvalnost na svemu što smo ostvarili kao tim. I zato želimo reći hvala svim našim super herojima koji svakodnevno pružaju iznimnu korisničku podršku. Vi ste ti koji malim koracima mijenjate svijet na bolje.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
WhatsApp

Povezani članci

Ela Brolich
Najnovije priče o uspjehu Assist Digital

Elina inspirativna priča o napretku

16 kolovoza, 2023
Kada govorimo o motivaciji i profesionalnom razvoju, volimo istaknuti našu trenericu Elu kako bismo dokazali da Assist Digital nudi svima jednake prilike, bez obzira na prijašnja radna iskustva i predznanja. Uz posvećenost prema radu, motiviranost i prijateljski kolektiv, sve se čini lakše!
Melita i Paolo
Najnovije priče o uspjehu Assist Digital

Različite generacije pod jednim krovom Assist Digitala 

31 srpnja, 2023
Generacijski jaz je nešto s čim se suočavaju danas gotovo sve kompanije. Milenijalci ili generacija Y s jedne strane, a s druge generacija Z ili post-milenijalci, svaka na svoj način specifična i sustavu vrijedna.
assist digital rijeka 171 4
Najnovije priče o uspjehu Assist Digital

Top 6 vještina svakog agenta korisničke podrške

16 studenoga, 2021
Za pružanje korisničke podrške potrebno je usvojiti određene vještine s kojima će agent riješiti svaki upit bez problema. Evo koje su to!

Ponude za posao u:

Milan
Rome
Naples
London
paris
Munich

Valencia

Amsterdam

Belgrado
Tirana
Durres
Tunis
logo assist low