logo assist low

Pozdrav, moje ime je Luka, kako vam mogu pomoći?

Većinu vremena ovo je prvi kontakt, dodirna točka, koju korisnik ili potrošač ima s brendom ili tvrtkom. Ovisno o sektoru, to je često i jedini kontakt koji će imati.
zagreb assist digital 16 003

Većinu vremena ovo je prvi kontakt, dodirna točka, koju korisnik ili potrošač ima s brendom ili tvrtkom. Ovisno o sektoru, to je često i jedini kontakt koji će imati. Dakle, imajući to na umu, nije važno koliko je dobar proizvod ili brend, ako korisnička podrška nije dobra, oni će se žaliti na nju, a tvrtke će izgubiti povjerenje i lojalnost.

Važnost visokokvalitetne korisničke podrške povećala se u pandemiji, u vrijeme neizvjesnosti i stalnih promjena, korisnici su se okrenuli k jednom sigurnom mjestu gdje mogu dobiti potrebne informacije i podršku koja je tada potrebna. Dakle, korisnička služba odavno je evoluirala od svoje osnovne funkcije samo davanja informacija prema korisničkom iskustvu – upravljanju ukupnim zadovoljstvom i iskustvom, povezivanjem kupaca i brendova. Promjena paradigme je u tome što je važnije postalo ne ono što je rečeno, već prema tome kako se korisnik osjeća nakon razgovora s korisničkom podrškom. Ovo je novo doba korisničke službe. Za održavanje najviše razine kvalitete korisničke usluge potrebna je predanost značajnim promjenama, spremnost za učenje i usvajanje, tim profesionalaca – super junaka – koji dijele iste vrijednosti i spremni su voditi transformaciju.

No krenimo od početka da bismo vidjeli što je potrebno za postati super junakom korisničkog iskustva.

U čemu leži važnost korisničke podrške? Prema podatcima Customer experience impact (CEI) izvještaja korisnici žele:

• Prijateljski raspoložene zaposlenike i agente korisničke podrške (73 posto)

•  Lakoću pronalaženja infomacije ili dobivanja pomoći koju trebaju (55 posto)    

• Personalizirano iskustvo (36 posto) 

• Brendove s dobrom reputacijom (33 posto)

Pozitivni angažmani stvaraju dugotrajne, lojalne odnose, a to je potrošačima toliko važno da su spremni to platiti. Zapravo, prema istraživanju CEI -a, 86 posto potrošača platit će više za bolje korisničko iskustvo.

No kada očekivanja nisu ispunjena, brendovi se napuštaju. Budući da samo 1 posto potrošača osjeća da su njihova očekivanja od dobrog korisničkog iskustva uvijek ispunjena, lako je shvatiti zašto odnos između brendova i potrošača često negativno završi. Loša iskustva posljedica su neispunjenih očekivanja, što potrošače navodi da svoje poslovanje odvedu na drugo mjesto.

•  89 posto potrošača počelo je koristiti usluge i proizvode konkurentskog brenda zbog lošeg korisničkog iskustva

• 50 posto potrošača je voljno dati tvrtki do tjedan dana da riješi njihov problem prije nego prekinu suradnju s njima

Kao zaključak, dobra korisnička usluga generira prihod. Korisnicima pruža potpuno, kohezivno iskustvo usklađeno sa svrhom organizacije. Korisnička usluga temelj je korisničkog iskustva i može privući kupce ili ih odvratiti, na tvrtkama je da ulažu u visokokvalitetne profesionalce za korisničku podršku kako bi ojačali svoje poslovanje. Dakle, kako vam možemo pomoći?

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
WhatsApp

Povezani članci

Predani zapsolenici Assist Digital
Najnoviji projekti Assist Digital

Agenti korisničke podrške s nama su od prvog dana otvaranja ureda. Saznaj zašto. 

26 travnja, 2023
“U Assistu me zadržavaju odnosi unutar mog tima, opuštena atmosfera i dinamika posla koji zahtjeva rješavanje problema – niti jedan dan nije isti.”
Untitled design 2
Najnoviji projekti Assist Digital

Otvaramo urede diljem Europe; saznaj koje prilike imamo za tebe

20 travnja, 2023
Raditi u Hrvatskoj, a surađivati s klijentima i kolegama diljem svijeta kod nas je svakodnevica. Osim što u našim uredima u Zagrebu i Rijeci možeš čuti nekoliko jezika, u sklopu naših međunarodnih programa možeš dobiti priliku raditi u bilo kojem Assist Digital centru u svijetu.  
Untitled design
Najnoviji projekti Assist Digital

Dobrim uvjetima privlačimo, ali i zadržavamo naše zaposlenike

27 ožujka, 2023
Bez posvećenosti se ne može izgraditi brak, prijateljstvo, odnos s klijentom, kultura, pa tako ni tvrtka. To nije slabost, nego odluka – i ide u oba smjera.

Ponude za posao u:

Milan
Rome
Naples
London
paris
Munich

Valencia

Amsterdam

Belgrado
Tirana
Durres
Tunis
logo assist low